0

Т ехническият директор на футболната ни централа Георги Иванов-Гонзо отсече, че националният отбор е на прав път след като нашите се закотвиха на последното място в група G.
Той се изказа пренебрежително за критици  и анализатори „от типа Гошо, Пешо, Тошо“.

Според Гонзо постоянното попълване на състава с нови хора е правилно: "Аз чета много коментари, гледам и много анализатори от типа Гошо, Пешо, Тошо, но ако искаш да намериш точните хора за националния отбор, трябва да извикаш много футболисти. И ние точно това правим", обясни Георги Иванов.

И в Черна гора цамбурнахме като срещу Сърбия - накрая (ГАЛЕРИЯ)
Черна гора България Черна гора България Черна гора България
84

"Загубихме, а за съжаление бяхме по-добри в този мач. Изпуснахме ситуации. Но когато не вкарваш – с клишетата да започнем, ще ти вкарат. 

Смятам, че сме на прав път, футболистите днес показаха добро ниво. Ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор", смята Иванов.

За играта и ситуацията в групата, в която България заема последно място, той каза: "Сбихме се, играхме бързо, стояхме добре на терена, създадохме ситуации. Въпросът е, че не успяхме да ги вкараме. 

Най-голямата класа са футболистите, които могат да вкарват голове. Ние за момента не можем да намерим точната формула, точно ситуациите, които имаме как да ги реализираме. 

Смятам, че бяха повече от 3-4 чисти положения. И затова съжаляваме. И най-вече заради футболистите, защото вътре има момчета, които в момента плачат. 

Ние в доста мачове вече нямаме късмет. Още след първите два мача, които загубихме – с Черна гора така нещастно, и с Унгария, още тогава знаехме, че са намалели (шансовете ни за класиране). 

И със Сърбия и Литва, когато не успяхме да спечелим, стана ясно, че трябва да изградим един отбор за догодина за Лигата на Нациите".

Според него повтарянето на едни и същи грешки на първо място се дължи на липсата на опит. Защото българите освен днешното поражение, което дойде в 97-ата минута, пропиляха отлични възможности да спечелят и в Литва, и със Сърбия през юни. 

"Да, повтаряме едни и същи грешки, но това го има в играта. В крайна сметка и на Черна гора, и на нас ни трябваше задължителна победа. Който направи по-малко грешки, той ще спечели – такива са в Европа мачовете. 

Смятам, че играхме добре, стояхме добре, надиграхме отбора на домакините, но просто малшанс. 

А и опитът ни липсва. Трябва да отбележа, че ни липсват двама футболисти, които така дават доста добра стабилност – Антон Недялков и Петко Христов. 

Все пак в България няма 200 класни футболисти и докато намерим точните хора, докато намерим нужния синхрон, ще допускат грешки футболистите. Но в крайна сметка всичко идва с мачовете и с опита".