0

Т ехническият директор на българския футбол Георги Иванов говори след изтегления жребий на България за Лигата на нациите. "Лъвовете" попаднаха в Лига С, група 3, където ще се изправим срещу тимовете на Люксембург, Беларус и Северна Ирландия. Според бившия нападател нивото на отборите е идентично и не бива да подценяваме нито един опонент.

“Наглед жребият е добър, но ние не можем да подценяване нито един отбор. Познаваме бегло Люксембург от контролната среща, която изиграхме, останалите отбори са непознати. Преди 2 години, когато започнахме да изграждаме отбора първо с Ясен Петров, след това и с Кръстаич, смятам, че отборът сега е много по-добър отколкото бе преди 2 години. Голям брой футболисти се видяха, Илиан Илиев има голяма възможност и се надявам вече да постигнем целите, които си поставихме", каза Гонзо за БНТ.

„Знаехме, че последните квалификациите бяха тежки. Опитахме се по време на квалификациите да изграждаме отбор, това бе трудно, но сега за тези мачове за Лигата на нациите ще бъдат много полезни за следващите квалификации.

В спорта винаги има опасност това, което предвиждаш, да не се случи. Отборът на Люксембург е сериозен отбор, за останалите не ги познаваме толкова. Ние сме на едно ниво с тях и всичко ще зависи от нас. Шансовете сега са по-големи, защото се класират първите два тима, но ние вървим в една линия, в която не трябва да говорим големи думи преди квалификации и мачове”, заяви още Гонзо.