0

С елекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев говори пред azerisport.com преди турнира в Азербайджан, организиран от ФИФА, в който „лъвовете“ ще участват заедно с домакините и Танзания.

"Приехме да участваме в този турнир, тъй като Азербайджан създава много добри условия за нас, а и няма да се налага да пътуваме твърде далеч заради тези два мача. Освен това Азербайджан има много добър отбор, победи Швеция с 3:0. Това е сериозен съперник, който заслужава уважение. В националния тим има много играчи от Карабах, който се състезава успешно в Лига Европа. Между другото, вече се разбрахме да проведем приятелски мач и в България. 

Отборът на Танзания също е добър, участва в последната Купа на африканските нации. Ще бъде интересно да играем и срещу тях.

Като старши треньор на Черно море и на националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан, където има добра, конкурентна лига. В Карабах са двама бивши играчи на Черно море - Патрик Андраде и Леандро. Следим представянето им и сме доволни от успеха им. Но честно казано, не общувам често с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

В България играе азербайджанският защитник Джалал Хюсейнов, който е футболист на Арда. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално, защото той все още е млад", коментира Илиев.