0

И лиан Илиев призна, че залогът за първото място е дал своя дан при равенството – 2:2, срещу Локомотив Пловдив. Двата отбора изиграха спиращ дъха дуел на „Тича“.

„Стана хубав двубой с напрежение в него. До нашия гол съм много доволен, играхме по начина, който искаме. Не допуснахме Локомотив да си подават. Много ни повлия обаче изравнителният им гол, веднага допуснахме втори – от това не съм доволен. 

Второто полувреме започнахме плахо и това, което искахме, да бъдем агресивни... Не може един гол да ти повлияе на цялото представяне до 70-ата минута. Не може опитен отбор като нашия да допуска такъв срив. Дадохме инициативата и трябваше после малко да се запали искрата и накрая можеше да вземем трите точки. Имаме резерви в офанзивен план, особено като останахме с двама човека повече. Можеше да подходим по-спокойно, тъй като Локомотив загуби самообладание, но поздравявам футболистите, че поне не загубиха“, започна Илиев.

„Надяваме се да се задържим в борбата за челото, но всички грешат. Трябва тези резерви, които имаме като потенциал в отбора, да ги развием. Хората от пейката помогнаха да опитаме да сторим обрата“, продължи той.
„Може да се каже, че почивката е добре дошла, но аз не смея много да искам да почиваме. Искам да си знаем програмата кога се играе следващият кръг и по-следващият. Вчера се играха мачовете, днес, колко дни е почивката? Кога да предвидим програмата, която трябва да си направим“, завърши Илиев.

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш, нормално, бе недоволен от крайния резултат и начина на развитие на двубоя срещу Черно море, но похвали своите играчи за характера, който са показали в срещата.

"Мисля, че и двата отбора се постараха да се получи мач между първия и втория, докато не се намеси фактор, който не зависи нито от мен, нито от футболистите. Със субективния фактор няма как да се преборим.

Опитвахме се да играем футбол с нашите си грешки. Мисля, че бяхме отборът, който се стараеше да играе повече футбол", започна той.

"Черно море е добър отбор с добър треньор, но ние желаехме повече победата, докато бяхме с числено равенство. Трябваше да решим мача през първото полувреме, но това е до опит и класа. Получи се мач за неутралния зрител, който е много добър, но за нас треньорите е доста нервен. Не ми е работа да коментирам съдиите, но това не помага на футбола", заяви специалистът.