0

Е уфорията сред „сините“ фенове след победата с 1:0 над ЦСКА е голяма и това няма как да не привлече допълнителен брой фенове в петък, когато на „Герена“ идва Берое. За капак прогнозата за времето е доста благоприятна за тези, които имат някакви колебания – ясно, температура около 15-17 градуса. Какво му трябва повече на човек! 

Ако на „Герена“ се съберат над 10 000 души, то Левски може да се откъсне с цяла обиколка на Ботев Пд в класацията по посещаемост на домакинствата. До този момент „сините“ са успели да привлекат 70 000 души на петте си мача като домакин. И са номер 1 в Първа лига. Това прави средно по 14 000 души на мач, пише днес в. „Мач Телеграф“.

Ботев ще трябва да са постарае на трибуните на „Колежа“ в петък също да има над 5000 души, когато там идва Черно море. В противен случай „сините“ може да затворят „жълто-черните“ с една обиколка. 

„Канарчетата“ са събрали за 4 мача (б.р. имат отложен двубой у дома с Лудогорец) на „Колежа“ 34 271 души или по 8568 средно на среща. Ситуацията обаче е доста по-различна, защото общо взето стадион „Христо Ботев“ бе почти пълен само на два мача – тези с Локомотив Пд и Левски. Спартак Вн и Славия не бяха сериозни дразнители. 

Като цяло двубоите на „сините“ са най-посетени. Те са събрали общо 115 736 души или средно по 9645 на мач. Следва ЦСКА със 65 100, но тук трябва да отбележим обаче, че „червените“ стартираха този сезон и със сериозно наказание заради изцепките на ултрасите си в баража за Лигата на конференциите с ЦСКА 1948, загубен с 0:2. 

Средно двубоите на „армейците“ са привлекли по 6 510 души. На трето място е Ботев Пд с 45 671. „Канарчета“ бяха доста облагодетелствани при гостуването на ЦСКА, което се игра почти изцяло пред техни фенове. Това бе дебют на Александър Томаш като треньор на „армейците“.