0

А нте Блажевич и Левски са все по-близо до развод стана ясно вчера. Хърватинът бе пратен да тренира отделно от останалите, след като се превърна в една от черните овци при загубата от ЦСКА 1948, която беляза старта на „сините“. Според запознати не става въпрос за контузия, каквато се твърдеше, че Блажевич имаше по време на подготовката и заради нея дори пропусна контролата с Локо Сф.

В. „Мач Телеграф“ обаче научи, че още от двубоя със Септември Сф Анте се е набил на очи с вялата си игра в защита. На „Герена“ още с привличането му са били наясно, че той класа под Драган Михайлович, който трябваше да замени. Носителите на Купата обаче не са очаквали, че Анте ще е такава дупка. Стоилов му прости за кратко и обяви, че ще продължи да разчита на него. За целта ще се постарае да подобри играта му. Явно обаче и това не се получава. Така все по-ярка става възможността „сините“ да се разделят с Блажевич още сега, за да не търка резервната скамейка, а Левски да си спести някоя и друга заплата.

Анте дойде на „Герена“ като свободен агент, след като Драган Михайлович отхвърли възможността да остане за поне още един сезон. Швейцарецът със сръбски корени настояваше за договор за 2 години, а от „Герена“ не искаха да му предложат такъв. Блажевич бе играл за последно в Железничар от Сараево, който пък уж се славел с добрата си защита през миналото първенство. Интересното обаче е, че босненците се на правили опити да го задържат, въпреки че са имали такава опция. 

В същото време стана ясно, че Левски почти сигурно ще се сдобие с поне още един нов футболист до края на трансферния прозорец. В момента ръководните фактори на "сините" водят преговори с двама чужденци. Те играят на поста десен защитник и треньорът Станимир Стоилов е дал съгласието си за трансферите.

Днес пък ще се разбере какво е състоянието на контузения Цунами и колко евентуално ще отсъства от терените.