0

С тарши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев очаква тежък мач срещу Черно море в двубоя от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в неделя от 21:00ч. на стадиона в Бистрица.

"Най-общо казано искаме да играем по нашия начин и да реализираме головите ситуации. Черно море е сериозен отбор и го показа през последните години. Имат добър треньор. Важно е един треньор да се запази дълги години и футболистите да бъдат под негов контрол. 

Концентрираме се само върху утрешния мач, всеки следващ мач е решителен за нас, нищо друго не ни интересува. Всеки си гони интереса. Нашият интерес е да продължаваме да побеждаваме. Момчетата работят добре, играят колективно“, каза Пенев.

Той увери, че при интерес от чужди отбори към играчи на „червените“, не би „спрял нито един футболист за чужбина“. Като добави: „Но при определени условия, разбира се“, каза Любо.

„Освен Чочев имаме и много други футболисти, които срещу добра оферта биха се озовали в чужбина. Искам да имаме повече българи, които да играят в чужбина, това обаче минава през сериозна подготовка тук", коментира Пенев, който остави следа в 4 испански клуба – Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта Виго.

„Всеки отбор иска да има футболист като Чочев, който е резултатен полузащитник. Имаме голмайсторски потенциал, но не го реализираме към момента. За мен не важно кой ще вкара гол или ще направи асистенция. Важно е да играем отборно и да преследваме крайната цел“, каза Пенев, който не можеше да разчита на привлечения от Черно море голаджия Сердюк в предишния мач в Пловдив срещу Локомотив заради коронавирусна инфекция на украинеца.

"Работим в спокойна атмосфера и не се притесняваме от нищо. Имаме си програма, която следваме. Първи сме в класирането, което значи, че сме на правилния път. Няма напрежение в нашия отбор. 

Имам желание да бъдат привлечени няколко футболисти в зимния трансферен прозорец, предстоят преговори", каза още Любослав Пенев на пресконференцията „Наблюдаваме футболисти, предстоят преговори с тях. Имам желание да бъдат привлечени няколко играчи през зимния трансферен прозорец. Искам да има конкуренция в отбора“.