0

С тарши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев каза, че отборът му не е направил лош мач, но е не показал достатъчно динамика и затова е завършил 0:0 с Черно море.

"Не говорим за късмет, не мисля, че ни е липсвал. Вкарахме два гола, но щом са били нередовни, значи се отменят. Аз се концентрирам върху нашия отбор. Играхме под нивото си, което не ни даде възможност да спечелим. Но има и такива мачове и ще се задоволим с едната точка", каза Пенев.

"Доволен съм от всички футболисти, но на полувремето потърсих повече свежест и динамика и затова направих тройна смяна. Това са мои виждания. 

Второто полувреме играхме малко по-добре, но като цяло играхме бавно, позиционирахме се бавно. Имаше много брак в пасовете ни. Мачът ни не беше лош, но беше под нашето ниво", добави Пенев.

"Алекс Колев се възстановява и скоро ще бъде в строя. Срещу Спартак Варна ще искам да играем като в предишните мачове, а не като този. 

Ние гледаме нашата си работа. Следим противниците, но има много, много мачове до края на сезона. Сега сме в средата на сезона. Работим съвсем спокойно и премерено. Има още един мач и още един мач, а след това и купа... ", завърши Пенев.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви, че с оглед показаното на терена равенството 0:0 при гостуването на ЦСКА 1948 е било напълно заслужено. Два гола във вратата на "моряците" бяха отменени - заради нарушение и заради засада, но през останалото време тимът не допусна сериозни грешки в защита и Илиев отчете това.

"Получи се доста здрав мач. Искахме да неутрализираме съперника и мисля, че резултатът е реален, защото и те направиха това. Второто полувреме дадохме инициативата. Тогава те пуснаха двама национали на фланговете и това ни създаде проблеми. Ние нямахме много опции в атака, но с колективни усилия неутрализирахме силните страни на ЦСКА 1948", каза Илиев. 

"За мача с ЦСКА 1948 тренирахме доста статични положения, защото на нас те са стара слабост, а съперникът е силен в това. Но смятам, че имаше фаул при първия гол и правилно бе отменен. При втория гол засадата ни помогна. 

Беншаа е играл в Алжир като център нападател, той знае как да се справи в тази позиция. По фланговете не успяхме да направим разлика днес, но момчетата се стараха. 

Знаехме, че не трябва да даваме пространства на Евгений Сердюк. Той с гръб към вратата не е от най-изкусните играчи. Но успяхме да му затворим пространствата между крайните и централните защитници. 

Не мисля, че отсъствието ми от скамейката в предишните мачове е повлияло толкова много. Футболистите са тези, които решават мача на терена", завърши Илиев.