0

С партак Варна остави почти без светлина в тунела гостуващия Локо Пловдив, след като спечели с 1:0 първия мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Победата бе от фундаментално значение за новия треньор на домакините Николай Киров-Белия. 49-годишният пловдивчанин е бил начело на всички отбори под тепетата с изключение на „черно-белите” и сега им задълбочи черната серия от 7 поредни срещи без успех.

За Спартак Варна, където турболентно се смениха и собственици, и треньори, това пък бе седми комплект от 3 точки от началото на кампанията. Така „соколите” кацнаха на 4-тото място пред кръвния си враг и градски антагонист Черно море, който в петък гостува на Ботев Пловдив.

Срещата на култовия стадион „Коритото” ще се запомни и с парадоксалните 2 червени картона. Първо Локо Пд остана с човек по-малко, след като в 58-ата минута влезлият като резерва в началото на второто полувреме Мартин Паскалев получи 2 бързи жълти от съдията Любослав Любомиров. Перничанинът обаче изгони и героя за Спартак Варна Бернардо Коуто. Португалецът се появи в 80-ата минута на терена, но в 88-ата вкара гола и си свали фланелката, забравяйки, че има вече един жълт картон, и също замина под душовете предсрочно.