0

С тарт като финал! Така може да се опише с три думи срещата Лудогорец - ЦСКА, която ще се играе днес в Разград. "Орлите" вече 13 сезона взимат титлата, а в повечето от тях "червените" им дишаха до последно във врата.

Трудно ще се намери по-интригуващ мач за откриването на сезона в Първа лига. Да, Лудогорец доминира сериозно в сблъсъка по отношение на резултатите, но мачовете между двата отбора винаги са впечатляващи от всеки ъгъл.

Сега ЦСКА гостува в Разград, изглеждайки доста неподготвен по отношение на кадрите. Тимът направи една силна подготовка, записвайки 7 победи от 7 контроли, но има очевидна липса на някой възлови постове. В тази връзка старши треньорът на тима Томислав Стипич ще избере младока Георги Чорбаджийски да води атаката на тима в Разград, след като реално в състава си няма нито един опитен централен нападател.

Очаква се Стипич, който обича да върти игровите схеми в отборите, които е водил, да заложи на тактиката 4-1-4-1. Няма индикации, че новият треньор на тима ще прави някакви гръмки промени в състава, в сравнение с този, който пусна в последната контрола. "Червените" представиха отбора с победа 1:0 над косовския тим на Джилани, а единствената промяна се очаква да е на десния бек, където Турицов ще смени Санянг.

В същото време старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще направи някои съвсем малки рокади в своя състав. Макар и дербито с „червените“ да е много важно, тепърва има много кръгове в Първа лига, докато двуоите с Динамо Минск са два и ако беларусите бъдат елиминирани, „орлите“ си гарантират участие минимум в груповата фаза на Лигата на конференциите. Заради това се очаква за срещата с беларусите да бъде съхранен Антон Недялков, а е възможно това да стане и със звездата на тима Якуб Пьотровски. Останалите титуляри обаче ще бъдат на линия.