0

П резидентът на родния футбол Георги Иванов официално трябва да бъде вписан в Търговския регистър на позицията, на която беше избран на конгреса на 15 март. Това се вижда от решение на Агенцията по вписванията, в която е отразена промяната от Михаил Касабов към бившия голмайстор на Левски.
Гонзо реално пое управлението от Б. Михайлов, който през декември 2023-та година подаде оставка. От онзи момент до конгреса изпълняващ функциите президент беше Михаил Касабов. След категоричната си победа над Димитър Бербатов, когото оставяше капо и на терена в мачовете на Левски с ЦСКА навремето, Иванов ръководеше централата вътре в самата система, но за контакти с външни институции официално се подписваше Касабов.

Причина за това бяха 2 жалби от аматьорските Балкан (Варвара) и ФК Скравена, които оспорваха избора на Гонзо. Впоследствие и двата отбора оттеглиха възраженията си. Към днешна дата делата вече са прекратени.

Софийски градски съд пък нареди на Търговския регистър да възобнови регистърното производство и се очаква до края на другата седмица Георги Иванов официално да бъде бъде вписан като президент.