0

Капитанът на националния отбор и доскорошна звезда на Лудогорец Кирил Десподов се радва на страхотен момент в своята кариера. Той е сред водещите играчи на лидера в Гърция ПАОК, като от началото на сезона има 34 мача във всички турнири, в които е реализирал 12 гола и е дал впечатляващите 11 асистенции. Всичко това не остана незабалязано от Transfermarkt.de, който повиши цената на Десподов на 6 млн. евро.

Цената на крилото според авторитетната платформа при преминаването му в ПАОК е 4,5 милиона, а само за няколко месеца тя скочи до 6 милиона или с 1,5 милиона евро отгоре само за половин година. При бъдещ трансфер на Десподов Лудогорец ще прибере 20% от целия трансфер. Това означава, че само от скока на цената на национала с 1,5 милиона евро в касата на „орлите“ ще влязат 300 000 евро отгоре, а при трансфер за 6 милиона, разградчани ще приберат 1,2 милиона евро.

Само преди месец Лудогорец направи немислим за българските стандарти трансферен удар. Брюж продаде на Брентфорд доскорошния играч на „орлите“ Игор Тиаго за 37 милиона евро, което ще вкара още 4,6 милиона евро в сметката на разградчани.