0

 

Берое изигра много слаб мач като гост срещу Пирин и отново не успя да се разпише, но този път поне стигна до точка.  Заралии имат само една от шест визити и са вкарали едва едно попадение. Берое е най-слабият тим в това отношение в Първа лига като с два гола е и ЦСКА, но те са постигнати в едва три срещи.

Гостуванията най-добре показват характера и боеспособността на един тим, а те явно не говорят добре в полза на играчите на старозагорския тим. Ако се върнем назад в последните 10 сезона, Берое никога не се е представял толкова трагично. В момента „зелените“ са последни в класирането по отношение на гостуванията, като толкова трагично изглежда единствено Спартак Варна. 

През миналия сезон Берое бе на девето място според класиранията като гост. Тимът записа 3 победи и 10 поражения. Сезон по-рано обаче заралии бяха на внушителната трета позиция, като имаха положителен баланс при при визитите си с пет победи, четири равенства и четири поражения. Да не говорим, че осем сезона назад – през 2014/15, Берое бе дори първи в елита по този показател. Това бе възможно благодарение на 6 победи, реми и четири загуби. Интересно е, че дори шампионът през този сезон – Лудогорец, имаше по-малко победи – пет, и събра 18 точки, докато Берое бе с една повече. Берое пък финишира със сребърните медали.

Още разработки четете в днешния брой на "Мач Телеграф"