0

65%! Толкова време играчите на ЦСКА притежаваха топката в Разград, което е наистина огромен процент. Да, повечето хора ще кажат, че най-важен е резултатът и той е 1:0 в полза на Лудогорец. Но ние се намираме в самото начало на сезона и има много време да бъдат превъзмогнати едни загубени 3 точки. В интерес на истината цяла „червена“ България, а и не само, очакваше с трепет дебюта на новия треньор Томислав Стипич.

В контролите ЦСКА записа 7 победи от 7 мача, а това, което впечатли най-вече феновете, беше налагането на млади футболисти, както и гегенпресена, който хърватинът с немски паспорт налагаше. Но и специалистът го каза след официалното представяне: „Контролите са едно, а официалните мачове – съвсем друго“. И без изненада се оказа точно така.

Шапка долу за Стипич за това, че и срещу Лудогорец излезе с цели четирима българи в състава, двама от които юноши – Георги Чорбаджийски и Петко Панайотов. Но има и друго – просто треньорът няма кой друг да пусне. Но в Разград не можеш да спечелиш с подобен състав. Да, може да си добър, можеш създаваш положения, но когато нямаш нужната класа, няма как да оползотвориш въпросните ситуации. Факт, че през първото полувреме на дербито с Лудогорец на терена имаше само един отбор и това беше ЦСКА. 

Целия материал четете в днешния брой на в. "Мач Телеграф"