0

Н овото попълнение на Левски Шеху Абдулахи определено е играч със солидна визитка, потенциал и класа, за да допринесе сериозно за представянето на „сините“, пише в днешния си брой вестник "Мач Телеграф". Най-големият връх в кариерата му са спечелените бронзови медали с националния отбор на Нигерия от олимпиадата в Рио. Голям плюс е, че той е адаптиран към футбола в Европа, защото вече 7 години играе в първенствата на Португалия, Турция и Кипър. Освен това знае и какво да се бориш за трофей, след като с кипърския Омония има спечелени титла, купа и Суперкупа. 

Освен това Абдулахи е натрупал и солидно присъствие в евротурнирите. Само през последните 2 сезона с Омония има двубои срещу Динамо Загреб, Антверпен, където отпада след изпълнение с дузпи, с Гранада, победа над ПАОК.

Около Абдулахи обаче избухва и колосален скандал със съпругата му Сумая Мустафа по време на престоя в Турция. В медиите се появява информация, че тя е била нападната от съпруга си. Твърди се, че защитникът на Бурсаспор е оставил белези по лицето на жена си, след като се е скарал заради неин телефонен разговор. Според предишни публикации, Абдулахи е бил обвинен, че е подслушвал жена си, като е направил, така че нейните разговори да минават през телефона му. Сумая обаче защитила мъжа си, като казала, че няма нищо вярно в публикациите. Тя обяснила, че белегът на лицето й е в резултат на необясним инцидент, добавяйки, че съпругът й никога не е повишавал тон, нито пък я е удрял.

Няма нищо по-хубаво от дербито! Станимир Стоилов може да извади коз от ръкава, Саша Илич няма колебания със състава