0

Н а заседание на Съвета на директорите на Славия се взе решение да бъде издигната кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФC.

Касабов в момента е изпълняващ функциите президент. Юристът, който е известен като страстен почитател и на Байерн Мюнхен и член на Общото събрание на германския гранд, не за първи път заема длъжността временен президент.

Михаил Тодоров Касабов, както е пълното му име, е роден 22 март 1955-а година в София. Свързан е с футбола и вече 44 години, има огромен опит като администратор и управленец. През 1979 г. започва работа почасово в Международния отдел на Българската федерация по футбол. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет „Климент Охридски“ през 1982-а година.

Свързан е с Левски, където е работил в международния  отдел в продължение на година и половина, а след това четири години е вицепрезидент на клуба.

Той е човекът, който се смята за огромен приятел и на вече починалия легендарен германски футболист Франц Бекенбауер, гостувал многократно у нас по негова покана. На Касабов е се дължат и отличните контакти на българския футбол с ГФС, както и с германски компании за спортна екипировка.