0

С портният директор на Ботев Пловдив Артур Платек ще остане в клуба още поне две години, довериха пред „Мач Телеграф“ от управата на „канарчетата“.

Договорът на полския специалист изтича в началото на август, но собственикът Антон Зингаревич е изключително доволен от работата на Платек и ще бъде удължен с две години. Полякът се оказа изключително ключова фигура за проекта на Ботев и след неговото идване „канарчетата“ започнаха да привличат впечатляващи футболисти, които не само са с основна роля за силните игри и спечелването на Купата, но и реализират трансфери за добри суми. Уме Емануел бе продаден на швейцарския Цюрих за 1,3 милиона евро, Точукву Нади на Зулте Варегем за 750 000 евро и Стефан Смъркалев на Вердер за 500 000 евро.

Преди да дойде в Ботев Пд Платек работи за клубове като Борусия Дортмунд и Кайзерслаутерн. В интервю пред „Мач Телеграф“ той разкри, че е опитал да привлече Ламин Ямал в Дортмунд още, докато е бил 14-годишен. Благодарение на контактите си полякът успя да привлече в Ботев Антони Уджа, който има 130 мача в Първа Бундеслига.