0

Д жо Ладниер, популярен културист и известен състезател по пауърлифтинг през 80-те и 90-те години, който беше в неизвестност от 24 декември  е открит мъртъв на изоставен път на 200 метра от неговия червен микробус Toyota Tundra.

Тялото на Джо Ладниер, който беше на 60 години и наскоро претърпя бъбречна трансплантация и се нуждаеше от ежедневни лекарства, беше до комуникационна кула в окръг Мобил, Алабама .

В микробуса разследващите открили възглавница, чанта с лаптоп, над 100 долара в брой и празен кобур за пистолет.

Офисът на шерифа на окръг Мобил, който е започнал разследване на смъртта на Джо Ладниер, не каза дали смъртта на културиста се третира като убийство или не .

Джо Ладниер счупи рекорда по вдигане на тежести на USPF Men's Senior Nationals през 1983 г., като стана първият мъж в своята категория, който направи лежанка, мъртва тяга и клек с общо 952,5 килограма.

През цялата си кариера той е бил хващан да използва стероиди (поради което губи много спонсори), борил се е с депресия и е страдал от посттравматичен стрес (бил е в армията и полицията). За последно Ладниер притежаваше фитнес зала в Хърли и работеше като фитнес треньор.