0

Д исциплинарната комисия към Българския футболен съюз отново глоби ЦСКА 1948 за знаме с текст "Пускай Преслава" на фона на логото на БФС.

Феновете на "червените" опънаха знамето за първи път в деветия кръг срещу Берое, което донесе 1000 лева глоба за столичани. В двубоя срещу Левски то отново се появи, като този път санкцията от БФС е 2000 лева. "Червените" са глобени и с 300 лева за използване на факли.

Общо 3300 лева отнесе Левски след срещите от 16-ия кръг на Първа лига. Глобите са за нерегламентирано използване на факли и димки, за използване на такива, довели до спиране на играта, за хвърлени предмети и за обидни и нецензурни скандирания.

ЦСКА също получава санкция от 1000 лева за обидни и нецензурни скандирания.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич пък няма да може да води отбора за една среща и ще трябва да плати глоба от 1200 лева.

Дисципът спря правата и на трима футболисти от Втора лига. Става въпрос за Мариян Димитров и Антонио Ласков от Созопол, както и Мартин Русков от Беласица. Тримата бяха замесени в меле в началото на второто полувреме в мача между двата тима от 15-ия кръг, завършил 0:0. Те получиха червени картони.