0

Л окомотив София спечели гостуването си на Ботев Враца с 2:0 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига.

Още в 5-ата минута Браян Переа се свлече в наказателното поле след съприкосновение с вратаря на гостите, но колумбиецът бе в засада и дузпа не последва.

В 21-ата минута защитата на Локо София заспа при едно центриране от ъглов удар. Това позволи на Мартин Христов да се извиси в наказателното поле на гостите и да отправи удар с глава, който завърши с топка  напречната греда!

Две минути по-късно Момчил Цветанов обстрелва вратата на Александър Любенов от пряк свободен удар, но топката мина над вратата.

Натискът на Ботев Враца продължи, като в 27-ата минута Марко Мажуга нахлу в наказателното поле вляво от вратата и стреля по диагонал. Ударът му бе неточен, но можеше да стане пас към Бубакар Траоре, който обаче не успя да засече топката на далечната греда. 

Секунди по-късно Момчил Цветанов центрира отляво. Топката стигна до Стефан Велев, който стреля, топката рикошира в крака на Гонсало Кардосо и се отби в левия страничен стълб и отново не навести мрежата на Локо София!

Гостите показаха, че също могат да са опасни в атака, като в 29-ата минута Димитър Митков бе изведен сам срещу вратаря, но Федерико Бариос спаси.

При ъгловия удар Валентин Николов центрира добре. В наказателното поле Гонсало Кардосо бе непокрит и с глава засече топката в мрежата - 1:0 за Локо София!

Врачани опитаха да отговорят светкавично с удар от дистанция на Марио Киконда. Любенов не успя да хване топката веднага, но успя да я грабне преди до нея да достигне Браян Переа.

Ботев Вр загуби от Локо с 0:2

 Ботев Вр загуби от Локо с 0:2

След час игра Локомотив София нанесе втори решителен удар по амбициите на домакините. Бруно Франко бе изведен на лявото крило и нахлу на скорост в наказателното поле. След това той върна топката към Антони Иванов, който с десния крак насочи добре топката към долния ляв ъгъл, оставяйки безпомощен Федерико Бариос - 2:0 за "железничарите", които се завърнаха в правилния коловоз!