0

Т реньорът на ЦСКА 1948 Атанас Рибарски е уверен, че отборът му има сили да постигне победа при  гостуването на ЦСКА-София и да се приближи до целта - спечелването на бронзовите медали в първенството.

ЦСКА-София се нуждае от успех, за да се приближи до дълго чаканата титла, докато отборът, воден от Рибарски, се бори за третото място с Левски, който е само на точка зад „червените“.

Срещата на стадион "Българска армия" е утре от 18.00 часа.

"Очаквам дерби, един мач, в който да се противопоставим максимално ефективно и да извлечем максимума. Мотивацията ни е единствено нашата цел - да победим и да спечелим бронзовите медали. Целта на противника не ни и интересува.

Кой ще играе, няма да назова. Имаме известни кадрови проблеми, но не се фокусираме върху тях, а върху решението. Ще изберем оптималния състав, с който разполагаме", коментира Рибарски на брифинга преди мача по повод информациите за върлуващ вирус, покосил националите Русев и Чочев.

Треньорът вярва, че очакваната гореща обстановка по трибуните ще повлияе позитивно на неговите играчи.

"Позитивно е, че ще има много хора по трибуните. За всеки футболист е мечта да играе през пълен стадион. Спонсорът Цветомир Найденов иска победа във всеки мач, но този съперник е по-голям дразнител и емоцията ще бъде по-голяма", каза още Рибарски.

Той потвърди, че клубът се е разделил със защитника Лазар Марин, чийто договор изтече и не бе подновен.

Рибарски не пожела да назове кой ще партнира на друг от четиримата национали на ЦСКА 1948 -  Симеон Петров, в центъра на отбраната на мястото на  наказания за натрупани картони защитник Елитон.

"Имаме няколко варианта за партньор на Симеон Петров. Ще видим как ще се справим с избора. Имам достатъчно футболисти, ще бъде изпитание", каза Рибарски.