0

Р ъководството на футболен клуб Спартак Варна увери, че състоянието на отбора е стабилно и играчите се готвят нормално за предстоящите мачове от Първа лига.

"Уважаеми привърженици на ФК Спартак Варна, искаме да Ви уверим, че състоянието на отбора е стабилно и футболистите продължават да се подготвят за предстоящите мачове. Тренировъчният процес се провежда по традиционен график, като са осигурени всички необходими условия за подготовка", се казва в официалното съобщение на клуба.

Причина за това станаха информации в медиите за напрежение в съблекалнята заради неполучени възнаграждения от футболистите от състава, както и за разделение на чужденци и българи.

Както е известно, през миналата седмица президентът Павлин Николов обяви официално, че спира финансирането на отбора и напуска. Новият изпълнителен директор Иван Кирилов ще преговаря с нови спонсори, които да се ангажират с осигуряването на издръжката на тима, като Кирилов трябва да свика и Общо събрание, което да вземе решение за продължаването на дейността на клуба.

Спартак Варна заема четвъртото място в Първа лига с 21 точки след 11 изиграни мача, а в следващия кръг гостува на Берое на 18 октомври.