0

Н а мача срещу Лудогорец в Разград треньорът на „сините“ Елин Топузаков хвърли директно в дълбоката вода синът на Христо Йовов - Кристиян. Наследникът на Бижутера трябваше да дебютира за мъжкия тим на „сините“ на най-трудното възможно място – визита на шампионите.

Той е вторият син на играч от легендарния тим на Левски, воден от Станимир Стоилов между 2004 и 2008 година, който вече има мач в елита. Първият бе синът на Даниел Боримиров – Алекс. Той обаче за разлика от баща си изигра само 10 официални мача за Левски, докато героят от САЩ'94 има 10 трофея с отбора.

Подобно е положението и с повечето двойки бащи и синове. В много малко от тях синът надминава баща си. Освен при семейство Боримирови драстична е разлика в още няколко двойки. Като например тази между легенда номер 1 на клуба – Георги Аспарухов-Гунди и синът му Андрей. Дали заради неизбежните сравнения с великия му баща или поради нещо друго Андрей Аспарухов записа едва 6 официални мача и 1 гол за мъжкия състав на „сините“ през сезоните 1985/86 и 1986/87.

Кои други бащи и синове са носили "синята" фланелка четете в днешния брой на "Мач Телеграф"