0

С тарши треньорът на ЦСКА Саша Илич направи официално изявление във видео за сайта на “червените”, в което говори за двубоя с Левски. 

Сръбският специалист призна, че на всички в клуба им е трудно от допусната загуба и заяви, че не са били организирани нормални условия за даване на изявление пред медиите, тъй като по пътя към автобуса на ЦСКА е имало много фенове на Левски. Илич разкри също така, че не приема някой от футболистите му да не дава 100% от себе си.

Специалистът обяви, че след задълбочен анализ са направени нужните изводи, а работата оттук нататък става още по-усилена. Освен това са предприети мерки за промяна както на поведението на всеки отделен играч, така и в психологическата нагласа на целия отбор.

"Със сигурност на всички ни е много тежко след загубата от Левски - на играчите, на мен и на феновете. Най-много съжалявам за нашите фенове, защото това е мач, за който живеят всички. А ние не играхме на нивото, на което трябваше.

Обезсмислихме всичките хубави неща, които направихме преди мача с Левски. След дербито по пътя към автобуса ни имаше много фенове на Левски и ситуацията не беше нормална. Заради това аз и играчите не говорихме пред медиите. Не е заради загубата. Просто не бяха подсигурили нормални условия. Емоциите не могат да минат бързо, когато си загубил от големия съперник.

Единственото хубаво нещо след такъв мач е, че имаме две седмици пауза. Сега трябва да работим много и да не повтаряме грешките. Не може да губим по такъв начин. Трябва да се върнем на победния коловоз. Не бяхме агресивни, те спечелиха всичките единоборства. Не е, защото имат по-добри футболисти от нашите, а защото бяха агресивни. Това не ми харесва. Всеки може да играе слабо, но трябва да дава максимума от себе си. Направих си изводите. Не може да си в групата с 4-5 тренировки, аз не процедирам така. За новите трябва време", заяви Илич.

„Не обичам да говоря за себе си, но и аз играех в Сърбия за отбор, който също всяка година се бореше за титлата. И беше трудно да се играе. Защото, ето - каквото и да си направи преди мача с Левски, сега всичко отиде нахалост. Целият отбор и аз като треньор трябва да са наясно с това. В ЦСКА феновете и обществото очакват победа след победа всяка седмица. И само така може да си конкурентен в борбата за титлата.“

„В предишните мачове видях голям хъс. Няколко мача преди това ги спечелихме именно с хъс и желание за победа - не заради по-добри качества, а заради големия ни хъс. Но не показахме това в мача с Левски - когато най-много трябваше да покажем това желание за победа, ние не го показахме. Случва се и това, всеки има един слаб ден, дори и когато е срещу най-големия съперник. Трудно е, но трябва да продължим напред.“

„С добра работа на тренировките трябва да вдигнем отбора в психологически план. От друга страна да покажем някои определени грешки, най-важното е фактът, че, ако не влезеш в мача по правилния начин, има определени последици.

Отново казвам, мога да разбера, когато някой играе слабо, но не приема някой да не дава 100% от себе си всеки мач”, заяви Илич.