0

Т реньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов сподели пред вестник „Мач Телеграф“ очакванията си за Вечното дерби и закономерно пожела трите точки да бъдат за „червените“.

„Ще гледам дербито по телевизията, разбира се. Ще стискам палци и желая пълен успех на ЦСКА – не равен, а победа. През сезона не съм ходил на стадиона на живо, но телевизионно следя всичко, което може. Ние сме в подготовка сега и не остава много време, но „вечният дразнител“ е достатъчен повод за допълнителни емоции. Не смея да давам оценки, тъй като не разбирам играта, но резултатите са добри. Гледах победата над ЦСКА 1948 и стана хубав мач“, заяви 50-годишният президент и наставник на ВК ЦСКА.

Сашо Попов с горчивина констатира, че в „армейския“ състав не вижда достатъчно български имена и че цялостната тенденция у нас е да се залага повече на чужденци. „За жалост не са много българите. За съжаление с Йомов с случи тази неприятност, така че първо гледаме дали Турицов е на игрището. Не ми е ясна стратегията във футбола ни и чия е отговорността, ясно е, че всеки клуб търси максимална изява, но все пак трябват някакви регулации.

И дали ще са законосъобразни или джентълменски между отборите, не мога да разбера как в Първа лига добрите български футболисти са максимум 10-20 човека. Аз се занимавам с друг спорт, но не виждам как по този начин ще имат национален принос. Виждаме в какво състояние е националният тим и всеки трябва да се замисли защо се случва. Подобна тенденция виждам и в Левски, в Лудогорец е така от десетилетие.

В ЦСКА ясно, че спортният резултат е най-важен и за фенове, и за ръководство, но все пак трябва да има някаква идея за бъдещето. Като че ли Славия е единственият клуб и надали причината е само финансова, но има някаква стратегия за налагането на млади състезатели“, каза волейболният специалист и открои Джонатан Линдсет от новите лица в състава. „Норвежецът ми прави добро впечатление, но по имена трудно ще дам спортно-техническа оценка. Гледам крайния резултат.“

Попов коментира и бойкота на Сектор Г, който протестира срещу клубното ръководство. „Неприятна ситуация и всеки трябва да се замисли защо се случва това. Сигурно всеки е прав за себе си, но тук не става въпрос за демократичност, а за любов. В любовта няма забрани, така че всеки е отговорен за делата си. Категорично не е приятно, но явно, че има причини. В цял свят я има тази тенденция, навсякъде се случва от време на време феновете да протестират срещу шефовете, не е изолиран случай при нас, но не е добре.“

Сашо Попов е свързан с ЦСКА е по семейна линия, като е женен за дъщерята на „червената“ легенда Аспарух Никодимов – бившата волейболистка Елица Никодимова. „Когато сме заедно през лятото, гледаме и коментираме мачовете на ЦСКА. Винаги е приятно, защото ако зададеш въпрос, ще получиш правилен отговор“, отвърна с усмивка Попов на въпроса дали с Паро Никодимов често обсъждат „армейците“.

Няма нищо по-хубаво от дербито! Станимир Стоилов може да извади коз от ръкава, Саша Илич няма колебания със състава