0

С партак Варна разгроми ЦСКА с 3:0 у дома в мач от третия кръг на efbet Лига и по този начин постигна първа победа над „армейците“ от 1997 г.

Две от попаденията отбеляза Ахмед Ахмедов, а третото бе злощастен автогол на стража на "червените" Иван Дюлгеров. "Соколите" бяха през цялото време по-добрият отбор, като ЦСКА бе изненадващо безидеен и сякаш липсваше абсолютно всякакво настроение в състава на столичани. 

Ахмед Ахмедов вкара отблизо срещу бившия си отбор в 14-ата минута след заучено изпълнение на ъглов удар. Ахмедов заби втори гол на бившия си отбор в 39-ата минута, когато отправи точен удар с левия крак след пас на Ромееш Ивей. 

В 59-ата минута Иван Дюлгеров си вкара автогол, след като удар на Филип Лесняк стреля и след удар в гредата, топката се удари в гърба на вратаря на гостите и влезе в мрежата му. 

Спартак би ЦСКА във Варна
Спартак Варна ЦСКА Спартак Варна ЦСКА Спартак Варна ЦСКА
33

След тази победа Спартак Варна е вече 2-и със 7 точки на сметката си, докато ЦСКА остава 10-и с 3.

В следващия кръг Спартак Варна ще гостува на Славия, като мачът на стадион „Александър Шаламанов“ по програма е на 9 август. За ЦСКА пък предстои гостуване в Бистрица срещу ЦСКА 1948 на 11 август.