0

В ъпросът е как да реализираме ние – това е големият въпрос. Отсъстват ключови играчи (Уелтън и Джавад Ел Джемили), без които се затрудняваме да създаваме ситуации пред противниковите врати. Това призна треньорът на Левски Николай Костов пред „Диема Спорт“ след 0:0 с Арда в Кърджали. 

„Надявам се бързо да се възстановят, за да почнем отново да побеждаваме. Загубихме нелепо предния мач (1:2 от Берое) и това се отрази психологически на младите ни играчи. Това се видя в първите минути. След една или две победи това ще се промени. Сега ни трябват увереност и дух“, надява се Костов.

След като Левски не успя да скъси дистанцията от 5 точки от лидерите Черно море и ЦСКА-София, на въпрос за шансовете за титла на „сините“ Николай Костов отчете като грешка шампионската заявка пред собствените му футболисти.

„Може би това е грешка от моя страна от самото начало, като гледах представянето на отбора от миналия шампионат, си помислих че имаме доста добър потенциал от млади футболисти и реших, че имаме шанс да се борим за титлата. И го обявих пред играчите – може би това е грешка, тъй като това създава малко допълнително напрежение“, отбеляза Костов.

„Но мисля и продължавам да вярвам, че имаме много добри футболисти, и би трябвало да се подобряваме във всеки един мач, има още много мачове докрая на шампионата, няма да спрем да се борим. 

Разбрали сме се вече оттук нататък – мач за мач. Надявам се да се усилим, когато е нужно, и да вдигнем Левски на крака, както се казва. 

Хубавото е, че Левски никога не умира. И вярваме, че имаме много добър отбор. Не се страхуваме от нито един отбор в шампионата, вярваме, че ще се представим добре и в този мач (срещу ЦСКА 1948).“