0

С ектор “Г” ще е с най-голям капацитет след изграждането на новия стадион “Българска армия”, стана ясно днес. Той ще е за 4570 зрители. Сектор “А” пък ще е най-модерен. Местата там ще са 2520 и всяко едно от тях ще е с отопление. Срещуположната трибуна пък е предвидена да събира 4540 зрители. Сектор “Б” ще е разделен на две. Местата за гостуващи фенове ще са 1030, а останалите в тази част на стадиона ще са 3340. Предвидено е новото съоръжение да разполага и с 80 места за трудно подвижни хора.

Ето как ще бъдат разпределени местата на новото съоръжение:

"А" сектор - 2520 места

"Б" сектор - гости - 1030 места , домакини - 3340 места

"В" сектор - 4540 места

"Г" сектор - 4570 места

80 места за хора в трудна подвижност.

Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов направи разяснение относно капацитета на новия стадион на клуба. От направената презентация на архитектите стана ясно, че трибуните ще бъдат с 16 000 места.

„Това е важен ден за ЦСКА. Впечатлен и развълнуван съм от презентацията. Впечатлен съм от огромното количество на работата на архитектите. Развълнувам съм, защото моята мечта и на всички от ЦСКА става реалност и ще имаме един модерен стадион, на който да се радваме на победите на любимия отбор“, каза Филипов.

„Искаме най-високият клас на УЕФА, което е четвърта категория, за да може да играем всичките си домакински мачове от евротурнирите на нашия стадион. Това обаче налага определени изисквания и ограничения, които отнемат от капацитета. За да ги изпълним, се спряхме на капацитета от 16 000 места, които имат пълна видимост към терена.“, допълни изпълнителният директор на ЦСКА.