0

С тарши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след загубата с 2:3 от Локомотив София, че е разочарован от неуверената игра на "сините" в защита, но и в атака нещата трябва да се подобряват.

"Доста грешки допуснахме в защита. Имаше изключителна неувереност, не проявихме достатъчно воля и характер. Футболистите на Левски, ако не се бием и не сме готови да дадем повече отколкото трябва, това е резултатът. След бързото излизане на Ноа Сонко Сундберг нещата придобиха такъв характер. Важното е хората, които са на терена да играят така, както подобава на Левски. 

За съжаление втори мач в отсъствие на Сундберг защитата ни е нестабилна. Локомотив София играеше само с дълги топки, трябваше повече характер. Всички футболисти да се превърнат в лидери, ако не искат да губим повече точки", започна Мъри. 

"Имаше изключително безхарактерно представяне на голяма част от играчите. Срещу нас е нормално всички отбори да играят с хъс и амбиция. Теренът също бе труден и тежък. Това са реалностите, това е така нареченият "Бг футбол". Харесваме си го, не искаме да го подобряваме, затова ще играем на такива терени.“

[gallery]11540[/gallery]

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев заяви, че през седмицата са се правили индивидуални разбори и слабостите на Левски са били обяснени на футболистите му. Наставникът на „железничарите“ призна, че не е очаквал да вкарат три гола на една от най-добрите защити в Първа лига.

„Най-важното беше вярата в момчетата, те си вярваха до последно. Цяла седмица правихме разбори, бях сигурен, че ще успеем да им отбележим голове, въпреки че имат една от най-стабилните защити. Най-лесно беше да опитаме да запазим резултата 2:2, като вкараме един опорен халф, но до последната минута вярвахме, че можем да победим. Видях искрата в очите на футболистите преди срещата“, каза Генчев.

„Не е в нашия стил на игра да играем дефанзивно. Искаме да побеждаваме като домакини. Искаме да играем атакуващо и да вкарваме голове“, каза още Генчев.