0

Хебър, Крумовград и Ботев Враца могат да загубят лиценз за стадионите, на които домакинстват, ако не подобрят състоянието на тревната настилка до следващия си мач. Това стана ясно от съобщение на БФC, в които централата отправя предупреждение към трите клуба и заявява, че е сезирана Лицензионната комисия. До клубовете е изпратено официално писмо, с което се постановява нуждата от спешни мерки и в случай на невъзможност те да бъдат взети, то следва да се осигурят алтернативни стадиони. Трите отбора домакинстват в третия кръг. Хебър приема Славия на 2 август, Ботев Враца е домакин на Берое на 5 август, а Крумовград играе срещу Ботев Пловдив на 4 август.

Ето какво се казва в съобщението на футболната централа:

БФC отправи предупреждение към ФК Хебър, ФК Крумовград и ФК Ботев Враца във връзка със състоянието на тревните настилки на стадионите, на които отборите домакинстват. След изиграването на срещите от първия кръг на ППЛ, Спортно-техническата комисия към БФC сезира Лицензионната комисия, която свика извънредно заседание днес, 24.07.2024.

На проведената среща се обсъди състоянието на тревните настилки и в тази връзка се взе решение, че терените на стадионите на ФК Ботев, Враца (ст. „Христо Ботев“), ФК Хебър (ст. „Георги Бенковски“) и ФК Крумовград (ст. „Коматево“) не предоставят необходимите условия за нормалното провеждане на футболни срещи.

На трите клуба бяха изпратени официални писма, постановяващи нуждата от спешни мерки за подобряване на тревното покритие. След извършване на подобренията следва да се уведомят горепосочените комисии, а в случай на невъзможност да се вземат необходимите мерки до датата на следващия домакински мач, то следва да се осигурят алтернативни стадиони за провеждане на футболни срещи от ППЛ.