0

К ондиционният треньор на ЦСКА Боян Стаматович увери, че отборът ще бъде във върхова форма до 2-3 седмици. "Червените" провеждат лагер в Тетевен за подобряване на физическата форма в движение.

"Имахме доста проблеми, тъй като отборът не е имал достатъчно време да се подготви преди началото на сезона. През последните седмици се фокусирахме върху това да подобрим физическото състояние на играчите.

Мисля, че най-сетне сме подготвени, макар че има още какво да подобряваме. Проведохме много интензивни тренировки, доста спринтове и подобрихме динамиката. 

Най-трудното беше момчетата да превключат на пета скорост, мисля, че вече свикнаха с изискванията. Паузата дойде в перфектния момент и ни даде възможност да се подготвим. 
Ще ни трябват още 2-3 седмици, ако всичко върви по план и няма контузии, ще сме във върхова форма", каза Боян Стаматович в интервю за клубния сайт на "червените".  
"Работил съм доста в Саудитска Арабия и Емирствата, в Европа - само в Сараево и Малта. В последните два клуба съм в щаба на Нестор Ел Маестро. С времето съвместната ни работа става все по-добра. Разбираме се перфектно", добави треньорът.
Стаматович е научил много за историята на ЦСКА от съвместната си работа с бившия треньор на тима Миодраг Йешич, който почина по-рано тази година в катастрофа. 
"Знам много за ЦСКА, защото пет години работих с Миодраг Йешич. От него знам много за историята на ЦСКА, за феновете. Аз също съм много амбициозен, не обичам да губя", каза още Боян Стаматович. 

Източник: БТА