0

Н овото попълнение на Левски Мустафа Сангаре беше прието малко скептично от феновете, защото дойде от трета дивизия на Португалия.

25-годишният нападател с френски паспорт, който е роден в Париж, но майка му е от Мали, а баща му - от Сенегал, обаче много бързо показа, че е страхотно попадение в селекцията на "сините" и заби 2 гола за 3 мача, в които влезе като резерва.

Феновете вече го възпяха с култово парче, в което го сравняват с някогашния си любимец Гара Дембеле. Е, както може да се очаква, в текста на песента е показано базово непознаване на същността на супергероите от комиксите и Сангаре е наречен Супермен вместо Батман, на когото реално напомня заради емблематичната си черна предпазна маска, с която играе в стил ала великия си сънародник Килиан Мбапе на европейското.

Забелязал огромния потенциал на тежкия таран, Станислав Генчев му е назначил извънредни тренировки, за да отработва завършващия си удар, съобщава в днешния си брой „Мач Телеграф”. Така Сангаре стреля стотици пъти към вратата с идеята да бъде превърнат в машина за голове.

Той дойде за по-малко от 200 000 евро от третодивизионния португалски Варзим, а надеждите в Левски са, че може да донесе милиони в касата на клуба.

Още за „Левски” – в днешния брой на „Мач Талеграф”