0

Д ългът на Левски към НАП до голяма степен може да се счита за уреден, което ще бъде обявена от "сините" в следващите дни, съобщава gong.bg.

На "Герена" са близо до сключване на партньорски договор с дружество, което се занимава с отпускане на заеми. Въпросната компания има участие и в друг български клуб, както и спонсорство в една от структурите на футболната централа. 

Очаква се дружеството да изкупи главницата на дълга на Левски към приходната агенция. Цялата сума с лихвите възлиза на около 12 млн. лева. 

Това е очакваната новина от феновете на "сините", които през последните 2 месеца първо от Наско Сираков, а след това и от Даниел Боримиров научиха със загадъчни анонси. 

Новият партньор на Левски ще осигури отделен приходен поток в клуба от "Герена", а другият трябва да е след втория етап от емитирането на акции. При първото предлагане на книжа бяха събрани малко над 200 хил. лева, които отидоха за погасяване на дълга към НАП. 

Компанията, която ще се заеме с погасяването на дълга към агенцията, ще има участие и в маркетинговата дейност на Левски. На първо време хора от дружеството ще влязат в официалния магазин на клуба, както и в онлайн продажбите. Още през следващия месец "сините" ще отбележат голям ръст в продажбите на спортна екипировка и фен артикули. Столичани чакат всеки момента да влезе в сила договорът с новия доставчик "Адидас". Това ще доведе до огромно търсене от феновете както на мачови фланелки, така и на друга екипировка от германския спортен концерн.