0

Б отев Пловдив ще е без треньора си и половин отбор в днешното гостуване на Черноморец Балчик в 1/16-финален мач за Купата на България. 

В отсъствието на Желко Копич, който е наказан и няма право да е на пейката, ръководството на "канарчетата" е поверило отбора в ръцете на наставника на дублиращия отбор Неманя Миланович, който трябва да решава тежки ребуси около окомплектоването на отбора.

Двубоят е днес от 12,30 ч. на градския стадион в морския град Балчик, а пловдивчани ще излязат на терена без куп основни футболисти. Наказани са Самуел Супрайен, Мохамед Брахими и Николай Минков, които натрупаха жълти картони. Неделев, Работов, Херман, Джейс Ето, Елвис Ману пък са с контузии. Под въпрос за мача е и вътрешният халф Мартенс, но е по-вероятно той да играе. 

"За Ботев срещата е от изключително важно значение. През седмицата треньорът на "жълто-черните" Желко Копич заяви, че отборът трябва да се представи възможно най-добре в турнира за Купата на България, за да се преследва класиране по-напред в турнира. През седмицата отборът тренира по веднъж на ден, като заниманията се провеждаха първо във фитнес залите, а след това на терен", обявиха от Ботев Пловдив.

Звездата на Черноморец и носител на две Купи - Дани Георгиев: Сега ще ми е по-трудно да спечеля трофея

Звездата на Черноморец Балчик и двоен носител на Купата на България - Даниел Георгиев, обяви пред "Мач Телеграф", че очаква днес да има футболен празник в града край морето. Дани, който спечели трофея и с ЦСКА (2006 г.), и с Черно море (2015 г.), вече е на 40 години и не играе като халф. Към днешна дата той е в центъра на защитата на Черноморец Балчик.

"Сега ще ми е по-трудно ще взема Купата", каза Дани Георгиев с усмивка.

"Основната цел е сблъсъкът с класен отбор като Ботев Пловдив да се превърне във футболен празник на града. Не се случва често отбор от елита на България да гостува в Балчик", добави бившият играч на ЦСКА, Черно море и Локомотив Пловдив. 

"Ясен е фаворитът в този сблъсък за Купата. Ние обаче ще се опитаме да се противопоставим на Ботев с всички сили. Основната ни цел си остава първенството в Североизточна Трета лига, където сме лидери в класирането", обясни Дани Георгиев пред "Мач Телеграф".

Балчик чака изригване на Вулкано

Габриел Мигел Вулкано. Това е головата машина на Черноморец Балчик, която местните очакват да изригне днес срещу Ботев Пловдив. Бразилецът води атаката на морския тим и е в основата на силното представяне на тима в първентвото. Отборът от Балчик ще зимува на върха в Североизточната Трета лига, след като от 13 изиграни мача събра 37 точки. Интересно е да се припомни, че Черноморец стигна до този кръг, след като извади късмет при жребия и се намести служебно на 1/16-финалите.

Има още едно много интересно име в състава на тима от Балчик. Става дума за Мохамед Кисе Хаджеси На Нбаче, който също е част от атаката на тима. Той играе или крило, или атакуващ халф.

Много комична ситуация има около треньора на Черноморец. Според Уикипедия това е Бойко Каменов, а други източници твърдят, че наставник на тима е Здравко Кулишев. Истината обаче е, че треньор на отбора от Балчик е бившият футболист на Черно море Мартин Христов.