0

А лександър Томаш е големият фаворит за треньор на ЦСКА от следващия сезон, пише в днешния си брой в. „Мач Телеграф“. 

Специалистът напусна със скандал Локо Пд и в момента текат преговори за разтрогване на договора му със „смърфовете“, който бе подновен наскоро за 2 години. 

Разберат ли се двете страни, 45-годишният специалист става напълно свободен, за да подпише с „червените“. Само до преди няколко седмици фаворит за нов наставник на „червените“ беше Любослав Пенев, но лошите резултати на Хебър и по-сложните преговори с Ел Голеадор, са насочили клуба към Томаш, който успя да държи Локо Пд в подножието на Топ 3. 

Присъствието на Димитър Бербатов, който бе спряган за президент на ЦСКА, в ложите на „Васил Левски“ за мача с Черно море, изобщо не е случайно. Митко е в изключително близки отношения с Томаш. Заедно с него беше и Константин Мирчев, който е неизменна част от щабовете на Томаш във всички клубове, в които 45-годишният треньор е работил.

Томаш е сериозно свързан с ЦСКА. Той е юноша на клуба, като постъпва в школата на „армейците“ през 1994 г. Общо за „червените“ записва 172 мача, в които бележи 3 гола. Два пъти става шампион с ЦСКА през сезоните 1996/97 и 2002/03. Печели два пъти и Купата на България – през сезоните 1996/97 и 1998/99.

След провалилите се преговори с Любослав Пенев, ръководството на „червените“ обмисляше да остави Стамен Белчев, ако той успее да класира отбора за Европа. Хасковският специалист обаче не успя да спечели куп важни мачове – отпадна от Ботев Пд за Купата на България, загуби от Лудогорец, не успя да победи Крумовград в София и последната капка – падна с 0:1 от Черно море, което запрати „червените“ на бараж за Лигата на конференциите срещу 7-ия в класирането, който ще бъде или ЦСКА 1948, или Арда.

Дори и да класира „армейците“ в Европа, Белчев няма да остане начело на 31-кратните шампиони и ще бъде заменен, почти сигурно от Александър Томаш.