0

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Копич изрази увереност, че неговият отбор е заслужавал поне една точка в двубоя срещу ЦСКА-София в отложен мач от 5-ия кръг на Първа лига. "Червените" победиха "канарчетата" с 1:0 с гол от дузпа на Дюкенс Назон.

“През по-голямата част от срещата играхме добре. През първото полувреме показахме висок интензитет в играта си, бяхме много добре организирани и мога да кажа, че цялостно бяхме по-добрият отбор. Не допуснахме грешки в защита, а в атака създадохме 2-3 чисти положения, които обаче не успяхме да реализираме. 

Заложихме много на агресията в средата на терена и това даде резултат”, коментира Копич.

“През второто полувреме мачът беше равностоен, но допуснахме грешката, при която ЦСКА получи дузпа, и тогава стана много трудно за нас. Не е приятно да приемем този резултат, защото мисля, че заслужавахме поне точка от тази среща”, допълни старши треньорът на Ботев.

“В такъв важен и равностоен мач няма как да очакваш, че ще имаш 7-8 чисти положения. Трябваше да се възползваме от нашите шансове и да бъдем по-концентрирани в завършващата фаза. Доволен съм работата на играчите ми като цяло. Не е лесно да преглътнем тази загуба и да се вдигнем психически, но трябва да анализираме грешките и да се подготвим за следващия мач”, завърши Желко Копич.

[gallery]11569[/gallery]

Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич бе доволен след успеха на своя тим с 1:0 като гост на Ботев (Пловдив) в отложен мач от 5-ия кръг на Първа лига. С победата „червените“ се изкачиха временно на върха в класирането, като изпревариха Лудогорец и ЦСКА 1948.

“Изиграхме добър мач срещу един изключително труден съперник, но най-важното е, че успяхме да спечелим. През първото полувреме изпитвахме трудности, защото Ботев ни натисна физически. Заради това допуснахме грешки и съперникът създаде шансове пред нашата врата. 

През първото полувреме прибързвахме много. Имахме възможност да атакуваме по-добре, но не взимахме правилните решения”, коментира Илич.

“През втората част влязохме много по-агресивно и резервите дадоха нужната енергия, за да стигнем до победата. Доволен съм от представянето ни през втората част”, допълни старши треньорът на ЦСКА-София.

“Разучихме добре съперника и знаехме, че определени детайли ще направят разликата. За наша радост, успяхме да спечелим на тежък терен срещу неудобен съперник”, завърши Саша Илич.