0

С лавия победи с 1:0 Септември в столичното дерби от 13-ия кръг на Първа лига и се придвижи на седмо място в класирането с 21 точки. Септември е на 14-о място с 9 точки и осем поражения до момента.

Голът падна в 13-ата мин. При бърза атака по дясното крило, завършила с центриране на Ертан Томбак, топката стигна до  Тони Тасев, който на задна греда бе оставен напълно непокрит и с левия крак направи 1:0.

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич каза, че отборът му е можел да вкара и втори гол, с който да улесни мача със Септември. "Успяхме да вкараме бърз гол, създадохме и ситуации, в които трябваше да направим мача по-лесен, отколкото се получи. 

Второто полувреме противникът се опитваше да вкара гол, но най-важното е, че спечелихме мача и няма как да не съм доволен. Няма на какво да отдавам проблемите в атака, понякога просто нямаме късмет. Играхме няколко пъти на много лош терен. Надявам се, че по-често нашият терен ще изглежда така, както и днес", каза Загорчич.

Той бе запитан и за представянето на централния нападател Ахмед Ахмедов, който все още няма гол този сезон.
"Ахмед е един много добър футболист. Той се завърна след дълга пауза, в която не бе играл. Той се готви много добре, но имаше и здравословни проблеми. Липсва му малко физическа сила все още, когато е готов, той ще стане много по-опасен. 

Сега почваме да с готвим за мача с Левски, както за всеки един друг противник. Излизаме за победа“, каза Загорчич, като добави, че не е искал да рискува с невъзстановения Галин Иванов, и изрази надежда той да е на линия срещу Левски.

"Честита победа на Славия“, започна обобщението си сръбският треньор на Септември Славко Матич, според когото мачът е бил равностоен. „Първото полувреме шансът бе на страната на Славия. Второто нямаше много положения, както видяхте. До почивката направихме много тактически грешки. През второто подобрихме играта си и показахме характер", каза Матич.

„Липсват ни лидери, но лидерството се трупа с опит. Славия е много добър отбор, имат много качествен треньор, не е лесно да играеш срещу тях, но е жалко, че не успяхме да вземем нещо от този мач“, отбеляза още треньорът, който не подмина и плъзналите информации, че е отишъл в Африка да си търси отбор. 

„Не знам откъде се появиха слуховете, че ще ходя в Африка. Имах разговор с президента, оставам тук", завърши Матич. 


Първа лига, 13-ти кръг, събота:

Славия - Септември София - 1:0 (1:0)

стадион: "Александър Шаламанов", София

Славия (4-1-4-1): Светослав Вуцов - Ертан Томбак, Емил Виячки, Венцислав Керчев, Христо Попадийн (85-Людовик Соарес) - Георги Вълчев (85-Кемело Нгуена) - Кристиан Добрев (69-Емил Стоев), Кристиян Стоянов (69-Иван Минчев), Ерол Дост, Тони Тасев - Ахмед Ахмедов;

старши треньор: Златомир Загорчич

Септември (4-3-3): Димитър Шейтанов -  Мартин Николов, Асен Георгиев (76-Мартин Ачков), Иван Арсов, Кристиян Пешов (45-Радослав Живков) - Айкут Рамадан (76-Реди Каса), Асен Чандъров, Александър Тодоров  - Атанас Кабов, Димитър Костадинов (59-Мартин Петков), Мартин Стоянов

старши треньор: Славко Матич

голмайстор 1:0 Тони Тасев 13

главен съдия: Красен Георгиев; помощници: Милен Арабаджиев, Илиян Капарашев; четвърти съдия: Михаел Павлов
ВАР: Георги Гинчев
АВАР: Христо Хаджийски
жълти картони:
- за Славия: Христо Попадийн, Георги Вълечев, Ертан Томбак
- за Септември: Айкут Рамадан, Александър Тодоров, Асен Георгиев