0

Д нес в 18:00 часа се дава старт на предпоследния епизод на битката за титлата. Лидерът ЦСКА приема ЦСКА 1948 и ще търси задължителна победа, която да задържи отбора на Саша Илич на върха преди Вечното дерби в сряда от 18:45 часа. Любопитно е, че има шанс „армейците“ още днес да станат шампиони и да прекъснат 15-те години без титла. Това ще се случи, ако ЦСКА победи ЦСКА 1948, а Левски успее да вземе трите точки от Лудогорец в Разград. Все пак изглежда най-логично всичко да се решава в последния кръг на „Васил Левски“ и на „Тича“.

Съвсем логично, с оглед на първото място 2 кръга преди края, днес „Българска армия“ ще се пръска по шевовете за двубоя с ЦСКА 1948. Очакват се над 15 000 човека в Борисовата градина, а както вече писахме, мерките за сигурност ще бъдат зверски.

Пълният стадион „Българска армия“ обаче не винаги носи победа. В последните 20 години на съоръжението имаше над 15 000 човека в 11 случая, като в тях балансът е положителен – 5 успеха, 3 равенства и 3 загуби. Победите са над Нефтохимик, Пирин, Омония Никозия, Берое и историческата над Леверкузен. Ремитата са срещу Тулуза, което обаче е с привкус на загуба заради отпадането, със Стяуа, което също не е достатъчно на „червените“, както и с Левски през 2008 г., като този мач е само за статистиката, защото по онова време воденият от Стойчо Младенов тим вече е шампион. Загубите са три. Те са  от Левски през 2004 г. с късен гол на Георги Чиликов, от Хамбургер през 2005 г. с красиво попадение на Рафаел ван дер Ваарт, както и преди малко повече от месец – 0:1 от Лудогорец с гол на Игор Тиаго.

Автор ХРИСТО ГЕОРГИЕВ

Вижте всички мачове на ЦСКА пред над 15 000 на "Българска армия" за последните 20 години в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"