0

Б унтът на част от "сините" фенове, който забави домакинството на Левски срещу Черно море, предизвика сериозни наказания. 14-те участника в протеста, които нахлуха на терена и застанаха пред едната врата, държайки в ръцете си транспарант, който гласеше: "Сираков - вън", са били осъдени по бързата процедура за футболно хулиганство.

Наложени са им глоби по 1000 лева, а освен това им е забранено да посещават футболни мачове за период от 1 година. Това разкри председателят на сдружение "Левски на левскарите" Димитър Костадинов, който беше един от 14-те участника в протеста. Братът на тартора на Сектор Б Любомир Костадинов - Младежа, обяви, че въпреки наказанието ще се бори за правата си.

"Не сме съгласни, че този мирен и граждански протест се окачествява като хулиганска проява. Застанахме с лицата си. Знаехме какво ни очаква, ако бъдем третирани като хулигани, агресори и насилници, но ще се борим за правата си. Агресори и насилници има по върховете на клуба. Нашата битка е за свободата", заяви Костадинов.

Припомняме, че протестът на 14-те фена на мача с Черно море предизвика солидно наказание за Левски от Дисциплинарната комисия към БФC. Клубът беше глобен общо 4 000 лева заради бунта - 3000 за "навлизане на публика на терена, извън игрово време" и 1000 за "закъснение от началния час по програма на срещата".

Още толкова пък Левски беше санкциониран за други нарушения на агитката в течение на мача с Черно море - 2000 за възпламеняване на бомбички на пистата и 2000 лева за обидни и нецензурни скандирания.