0

З латна резерва донесе победа на Хебър над Берое и осигури оставането на пазарджишките „тигри“ в елита и догодина. Миналият през школите на Левски и ЦСКА тийнейджър Марк-Емилио Папазов се появи от скамейката на домакините и с дебютните си две попадения в Първа лига в добавеното време донесе успеха с 3:1 над Берое. 

Преди това домакините бяха повели в края на първото полувреме, когато Ивайло Михайлов оползотвори асистенция на Робер Мазан и наказа лошо излизане на вратаря на заралии Иван Гошев. Тонислав Йорданов изравни резултата в 82-рата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Марк-Емилио Папазов срещу Густаво Каскардо.

След третия гол футболистите на двата отбора се сбиха край тъчлинията, което принуди рефера Георги Давидов да изгони Серкан Юсеин от Берое. Така поради по-добрите си показатели в преките мачове и с 32 точки Хебър зае 13-ата позиция и на практика целта на Любослав Пенев да запази отбора в елита беше изпълнена за няколко седмици. Берое също е с такъв точков актив, но поради по-лошите си числа в преките мачове остана 14-и и сега ще трябва да играе още един мач, за да се опита да оцелее в efbet Лига. В него старозагорци ще срещнат Спортист (Своге). Двубоят е на 10 юни от 17:30 ч., като все още не е ясно на кой стадион ще се играе заради наказанието на Берое.

В другия мач от последния кръг Пирин победи с 2:0 вече изпадналия Спартак Варна. Двата гола за „орлетата“ паднаха още в първия четвърт час на мача – те бяха дело на Даниил Кондраков и Вячеслав Велев в петата и петнадесетата минута.

С победата срещу „соколите“ благоевградският тим на практика завършва на 11-а позиция – първи в долната шестица на родното първенство с 34 точки.

Варненският клуб напуска елита с 25 точки - на четири точки от зоната на плейаута и на пет от пълното спасение.

В третия мач от последния кръг Септември победи Ботев Враца с 3:1. Попаденията за домакините бяха дело на Митко Митков и Красимир Станоев от дузпа, а Красимир Костов си отбеляза автогол. За гостите точен бе Петър Кепов, който вкара един от головете на сезона. 

Двубоят бе интересен с голям брой положения, но Септември беше по-активният отбор на терена. След тази победа тимът на Красимир Балъков завърши на 15-о място с 29 точки и изпада от efbet Лига, докато Ботев Враца завършва на 13-о място с 32 точки на сметката си, колкото има и Берое, но поради по-добрите резултати на отбора на Даниел Моралес, врачани няма да играят бараж.