0

Г олмайсторът на Байерн Роберт Левандовски е луд да облече екипа на Барселона, а каталунците са луди по поляка, за когото толкова настоява треньорът Шави Ернандес. 
Пречката, обаче, е сериозна – Байерн Мюнхен няма намередие да подсилва със своята звезда евентуален директен съперник в евротурнирите, 

Тази пречка, както от епохата на финикийците, ще трябва да се преодолее с пари, а в случая – повече пари.

Левандовски е първият в списъка за лятната селекция на Шави. Разговорите с играча са доста напреднали, тепърва предстоят винаги сложните преговори с Байерн, който, освен всичко, няма и спешна финансова нужда да продава нападателя, отбелязва „Марка“.

Така сега нещата опират до трансферната сума, която може да бъде предложена на баварците. Те са достатъчно прагматични, за да предпочетат сега една солидна сума за касата си, вместо да се опънат инатливо, и в крайна сметка да приберат трохи за него от евентуална продажба през зимата, или 0 евро, когато изтече договорът му на 30 юни догодина.

Първоначално се сондираше със сума от порядъка на 30 милиона евро за Байерн, но тя по-скоро ще скочи до 50 милиона. Поне.

В полза са Барселона е обявеното пред всички намерение на Левандовски да напусне Байерн това лято в търсене на ново футболно предизвикателство и последен голям трансфер на 33-годишна възраст.

Лева дори категорично обяви, че времето му в Байерн Мюнхен е приключило и дори се сбогува с германските фенове в последния си мач на „Алианц Арена“.

Освен това той призова двата клуба да седнат и да договорят условията за трансфера му, които да са от полза и за трите страни.

Според източници от каталунския клуб, средствата за финална атака на ината на Байерн ще бъдат налице до края на юни, и тогава двата клуба ще седнат на тежки преговори.