0

Е рлинг Холанд струва 1 млрд. евро. Това обяви агентът на играча Рафаела Пимента, която оглави агенцията на Мино Райола след смъртта му. Според бразилката Холанд спокойно може да счупи рекорда за най-скъп трансфер. Неймар е на върха в тази класация в момента, след като премина в ПСЖ от Барселона за 222 млн. евро през 2017.

„Когато продадохме Погба (от Ювентус в Манчестър Юн през 2016 – б.а.) за 80 млн. всички си казаха, че това е невероятно. Днес много футболисти струват толкова. Неймар е на върха с 222 млн. Цифрите се променят. За мен Холанд струва 1 млрд. Може би никой няма да плати толкова за него, но такъв е потенциалът, който той носи на всеки клуб. С него идват фенове, голове, спортни резултати, професионализъм, дигитално съдържание, спонсори. Ако съберете всичко това заедно, цената се определя от тези неща. Но цената на един футболист се определя от клуба. Знам, че никой няма да плати 700 млн. за футболист, но съм категорична, че Ерлинг струва поне 1 млрд. с това, което носи на клубовете“, каза Пимента пред „АС“.

Тя отказа да коментира слуховете, че Холанд има клауза за напускане в договора си с Манчестър Сити, която може да бъде активирана през 2024 г.

На въпрос дали Холанд може да премине в Реал или Барселона и дали бъдещето му е свързано с Испания, Пимента отговори: „Моята надежда е той да е щастлив там, където е. А днес той е много щастлив в Сити. За утре ще говорим след това. Не е хубаво един футболист да играе в даден сезон с мисъл за следващия. Все едно да започнеш да мислиш за следваща жена в дена на сватбата с настоящата. Днес Холанд е женен.“