0

Г рандът от Саудитска Арабия Ал Насър е направил оферта на Кристиано Роналдо, която трудно може да се отхвърли, твърди американската CBS Sport. 

Според източници на медията, португалската звезда ще получи тригодишен договор след световното първенство, което ще му позволи да продължи да играе до 40-те си години. Контрактът ще е на стойност от 216 милиона евро или по 72 милиона на година.

Според източника на телевизията преговорите вече са започнали.

Подобна заплата ще направи Кристиано номер 2 в света. Повече от него ще взема само Килиан Мбапе, който прибира 110 милиона долара в новия си договор с Пари Сен Жермен.

37-годишният Роналдо вече е свободен агент, след като Манчестър Юнайтед скъса договора с него заради скандалното интервю, което той даде точно преди световното.

Ал Насър имаше контакт със звездата още през лятото, когато той бе в усилено търсене на нов клуб. Сега близки до арабския клуб твърдят, че интересът е „по-силен от всякога“. 

Що се отнася до Манчестър Юнайтед, клубът също сериозно се оглежда за заместници на Роналдо.

Според ESPN „червените дяволи“ следят изкъсо изявите на новата двама млади футболисти на световното в Катар. Става дума за новата нидерландска звезда - 23-годишният Коди Гакпо, който вече има два гола в два мача за „лалетата“ на мондиала, както и за съотборника на Роналдо в Португалия – Рафаел Леао, който се разписа още в първия мач на „мореплавателите“ срещу Гана с 3:2. Успехът в този двубой пък стана повод Роналдо да даде вечеря за своите съотборници в Катар.

Португалската звезда заведе тима в елитен ресторант, след което сам плати сметката. От събитието отсъстваха играчите на Манчестър Сити Бернардо Силва и Жоао Кансело и вратарят на Уулвърхемптън Жозе Са.