0

М анчестър Сити и Арсенал обявиха очакваните от феновете им трансфери. Тимът от Лондон представи Габриел Жезус, който идва именно от Сити. Бразилският нападател подписва договор за 5 години, а Арсенал плаща 45 млн. паунда. Жезус е четвъртото ново попълнение на Арсенал през лятото след халфа Фабио Виейра, вратаря Мат Търнър и нападателя Маркиньос. 

„Клубът свърши страхотна работа да привлече футболист от такава величина. Познавам Габриел много добре, това е позиция, която е в радара ни от много време и взехме точно играча, когото искахме, така че съм щастлив“, заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета, който работи с Жезус, докато беше помощник на Пеп Гуардиола в Сити. 

Жезус има 236 мача и 95 гола за Сити, като спечели 4 титли във Висшата лига, три пъти Купата на лигата и веднъж ФА Къп с тима. 

„Беше удоволствие да играя за Манчестър Сити. Сега се чувствам като по-добър играч, а да спечеля общо 11 трофея в страхотно“, каза Жезус. 

Сити пък съобщи за привличането на Калвин Филипс. Халфът на Лийдс подписва за 6 години, като трансферната сума е около 45 млн. паунда.  Английският национал става третото ново попълнение на тима след Ерлинг Холанд и Стефан Ортега Морено. 

„Щастлив съм, че ще играя за Манчестър Сити. Те доказаха отново, че са най-добрият отбор в тази страна“, каза Филипс.