0

А рсенал спечели лондонското дерби срещу Тотнъм с 3:1. „Артилеристите“ откриха резултата на „Емирейтс Стейдиъм“ със страхотен гол на Томас Партей в 20-ата минута, но техният съперник изравни 11 по-късно чрез Хари Кейн от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Ричарлисон.

В началото на втората част Габриел Жезус даде нов аванс за своя тим, преди в 62-ата минута Емерсон Роял да бъде изгонен за нарушение срещу Габриел Мартинели. Пет минути, след като останаха с човек по-малко, „шпорите“ инкасираха трето попадение, чийто автор бе капитанът на домакините Гранит Джака.

С трите точки Арсенал си гарантира върха за поне още един кръг, събирайки общо 21 точки – с 4 повече от Манчестър Сити и днешния си съперник.

С попадението си днес централният нападател на Тотнъм Хари Кейн успя да подобри нов рекорд. Той измести Тиери Анри в ранглистата за най-много голове в лондонските дербита. Кейн вече има 44 попадения на сметката си в такива мачове, докато френската легенда е с 43. На трето място е Теди Шерингам, който има 32 гола в лондонските дербита.

Капитанът на английския национален отбор има 7 гола и 1 асистенция в първите 8 мача от началото на сезона във Висшата лига.

За Тотнъм предстоят две гостувания - на Айнтрахт Франкфурт в Шампионската лига и на Брайтън в 10-тия кръг от вътрешното първенство.