0

Б айер Леверкузен продължава да показва изключителна форма в Бундеслигата, като в десетия кръг се наложи над Хофенхайм като гост с 3:2. 

"Аспирините" дръпнаха с 2:0 след първото полувреме с попадения на Флориан Вирц и Алекс Грималдо. Хофенхайм обаче показа характер, като изравни благодарение на Антон Стах и Воут Вегхорст. Грималдо донесе трите точки на Леверкузен с втория си гол 20 минути преди края на мача. 

Отборът на Шаби Алонсо вече има 9 победи и само едно равенство в първенството и с 28 точки води убедително. Хофенхайм продължава да бъде в първата половина на таблицата.

Майнц 05 поднесе голямата изненада, като се наложи над РБ Лайпциг с 2:0 у дома. Головете паднаха в последния четвърт част на мача, като точни за домакините бяха Джае-сун Ли и Леандро Барейро. Това бе първа победа за Майнц през сезона, който се измъкна от последното място, където остана Кьолн. Поражението пък бе второ за тима от Лайпциг, който остава на пета позиция.

Още резултати от днес: Унион Берлин - Айнтрахт Франкфурт 0:3, Фрайбург - Борусия Мьонхенгладбах 3:3, Кьолн – Аугсбург 1:1. По-късно играят Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, а в неделя са двубоите Волфсбург - Вердер Бремен и Хайденхайм – Щутгарт.