0

 

Томас Тухел ще бъде уволнен незабавно като треньор на Байерн, ако отборът отпадне на осминафиналите в Шампионска лига от Лацио. Баварците загубиха първия мач на „Олимпико“ с 0:1, а реваншът на „Алианц Арена“ е след няколко дни. Журналистът от „Скай Спортс“ Флориан Платенберг твърди, че ръководството на гранда от Мюнхен най-вероятно ще остави Тухел при продължаване напред в турнира на богатите. При нов провал обаче треньорът ще плати с главата си. Както е известно, клубът и Тухел решиха да се разделят след края на сезона заради слабите резултати през сезона. По този начин шефовете се надяваха да свалят напрежението у футболистите и те да започнат отново да мачкат съперниците. Платенберг пише, че основната причина от Байерн да не уволняват веднага Тухел е липсата на алтернатива до лятото. В клуба не искат да назначат човек за няколко месеца, защото обмислят да поканят Шаби Алонсо от Байер Леверкузен.

Интересното е, че сред феновете на баварците все по-голяма сила набира идеята Томас Мюлер да стане играещ треньор до края на сезона. Ветеранът в редиците на баварците е най-авторитетната фигура в съблекалнята и често е сочен като пример за професионализъм и лидерски качества. На този етап желанието на феновете е само спекулация, но нищо чудно на „Забенер Щрасе“ да предприемат необичаен подход за разрешаване на една толкова сложна ситуация.

В петък вечер Байерн сервира поредното разочарование, след като завърши само 2:2 като гост на Фрайбург. След мача Тухел за пореден път обвини футболистите. Сякаш и него вече не му пука кой какво ще си посмили. „Нямаше дисциплина. Откривахме се за техните контри. Не бяхме на правилните позиции. Много слаб първи половин час от първото полувреме - каза Тухел след равенството. - Искахме да дойдем тук и да покажем друго лице, а все едно си направихме харакири. На терена не видях нещата, за които си бяхме говорили преди това. Едно полувреме не е достатъчно за победа“, отсече германският специалист.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX