0

Байерн е пределно ясен със звездата си Роберт Левандовски – или продължава договора си с по-ниска заплата, или ще бъде продаден това лято, съобщава „Билд“, като припомня, че полякът има подписан договор до лятото на 2023 г.

Левандовски е на 33 г., а баварците вече обсъждат кой ще бъде приемникът на голмайстора. За когото може да се вземе сериозна сума с8амо ако бъде сложен на сергията през лятото на 2022 г.

В Байерн политиката е на играчите над 30-годишна възраст да се предлага само едногодишно продължаване на договора. Според „Билд“ управата е склонна да направи изключение за звезда като Левандовски и да му предложи нови 2 г.

Разбира се, без повишение на заплатата – при едногодишно продължение тя остава същата, а ако той подпише до 2025 г., възнаграждението му ще е по-ниско от сегашното.

Оливер Кан, Карл-Хайнц Румениге и Хасан Салихамиджич искат картината да се изясни възможно най-скоро, за да се подготви почвата за привличането на негов заместник колкото се може най-скоро. Номер 1 в списъка е норвежецът от Борусия Дортмунд Холанд, който да последва по стъпките на Лева.

С пазарна стойност от 50 милиона евро, според Transfermarkt, полякът няма да остане без мераклии, начело с Реал Мадрид.

Левандовски сам коментира слуховете за привличането на Холанд: „Ерлинг е различен играч от мен, но той е топ футболист и съм щастлив, че показва колко е добър във всеки мач. За мен това означава, че трябва да продължа да върша своята работа." ".

Bild добавя, че полякът не бърза и е "много спокоен", за да се съсредоточи през следващите няколко месеца върху играта си, а когато му дойде времето, ще седне да прецени всички опции, които на масата.