0

Б айерн Мюнхен е договорил преминаването в редиците си на централния защитник на Тотнъм Ерик Дайър, съобщава Sky Germany.

Договорът на английския защитник с "шпорите" изтича в края на месец юни и той вече е свободен да преговаря с който клуб пожелае. 

Треньорът на Байерн Томас Тухел настоява универсалния Дайър, тръгнал от школата на Спортинг Лисабон, да бъде привлечен сега, въпреки че клубът му трябва да плати определена сума на Тотнъм, а не да го привлече като свободен агент през лятото.

Байерн вече направи много успешен трансфер от Тотнъм, като привлече капитана и голмайстор на "шпорите" Хари Кейн през лятото, а английският национал е напът да счупи рекорда по голове в Бундеслигата.

През настоящия сезон Дайър има само 4 мача за Тотнъм във Висшата лига. 29-годишният защитник е играл 49 мача, в които е вкарал 3 гола за националния тим на Англия. 

С неговото привличане в съблекалнята на Байерн вече ще се оформи група от трима души, минали през двата колоса от Северен Лондон - Арсенал и Тотнъм: Серж Гнабри, Хари Кейн и Ерик Дайър.

Източник: БТА