0

М рачна е атмосферата в Манчестър Юнайтед след разгромното 1:4 от съседите от Сити в градското дерби, но и заради звездата Кристиано Роналдо, който отсвири отбора и се прибра в Португалия, след като разбра, че мениджърът Рангник го гласи за резерва.

Впоследствие отсъствието на 5-кратния носител на Златната топка бе обяснено с мускулни проблеми, каквито всъщност нямал. Според „Сън“ Роналдо вече е поръчал на своя суперагент Жорже Мендеш да намери начин да му уреди трансфер при Меси в Пари Сен-Жермен още това лято. Договорът на CR7 с Юнайтед е до 2023 г., но към момента той е по-склонен да напусне „Олд Трафорд“.

След като се завърна от двудневното си отскачане до Португалия, Роналдо дойде на първата тренировка с „червените дяволи“, ескортиран от двама бодигардове.

Едно пътуване, което не се хареса на съблекалнята и от което се върна два дни по-късно, появявайки се на първата тренировка на отбора след дербито, ескортиран от двама бодигардове.

Той почти не погледна треньора Рангник, като напусна базата в Карингтън последен, отново съпровождан от двамата си лични охранители.

Английските медии предричат голяма чистка в Юнайтед през лятото, начело с Роналдо, за когото се смята, че клубът може да прибере 32 милиона паунда от евентуалния купувач. Сред другите звезди, нарочени за продажба, са Маркъс Рашфорд (оценен на 77 милиона паунда), Уан-Бисака (34 млн. Паунда), Марсиал (29 млн. Паунда) и Дони ван де Беек (23 милиона).